Moeder en Baby

KINDERWENSCOACH EN -CONSULENT

"Zoals verwacht loopt alles anders"

 
Romantisch paar dat van mening geniet

VOOR WIE?

 

VOOR WIE ZWANGER WIL WORDEN

Vanaf het moment dat je (samen met je partner) beslist om voor een kindje te gaan, kan het vaak niet snel genoeg gaan. Er zijn dan ook heel wat zaken waar je best rekening mee houdt.


Ik geef je graag de nodige informatie mee rond vruchtbaarheid en gezond zwanger worden.

VOOR WIE ZWANGER WORDEN NIET VANZELFSPREKEND IS

Wanneer een zwangerschap uitblijft, kan de weg naar een kindje ook erg lang en onzeker zijn. Hij ligt dan bezaait met twijfels, hoop, frustratie, boosheid, blijdschap, wanhoop, jaloezie en verdriet.

Je weet niet zeker welke volgende stappen er allemaal bestaan, hoe je daar terecht komt en wat de impact hiervan is op je mentale en fysieke gezondheid.


Of je hebt er misschien intussen al een lange en vermoeiende tocht op zitten met verschillende fertiliteitsbehandelingen. Het vraagt hoe dan ook enorm veel energie van jezelf (en van jullie als
koppel).


Ik begeleid en ondersteun je graag tijdens deze moeilijke periode in je leven.

VOOR WIE EEN ZWANGERSCHAPSVERLIES HEEFT MEEGEMAAKT

Een kindje verliezen verandert je leven compleet, of het nu in het prille begin van je zwangerschap gebeurt of vlak voor of tijdens de bevalling. Je hebt misschien wel erg lang moeten wachten op dit kindje en er enorm hard naar uit gekeken.


Je was al begonnen met de voorbereidingen, het regelen van alle praktische dingen, etc. Je had al een hele voorstelling van je kindje in je hoofd
gemaakt.


Wanneer je dan met lege handen achter blijft, weet je vaak met je emoties geen blijf. Het is echter belangrijk om je verdriet toe te laten, te verwerken en een plaats te geven. Samen met een vertrouwenspersoon kunnen praten over je gedachten en gevoelens is belangrijk om in balans te blijven met jezelf, je partner en je omgeving.

VOOR WIE GEEN EIGEN BIOLOGISCH KINDJE KAN KRIJGEN

Wanneer je te horen krijgt dat je nooit een eigen biologisch kindje zal kunnen krijgen, staat je wereld stil. Het was nooit in je op gekomen dat je moeilijkheden zou kennen om zwanger te worden, laat staan dat je zelf geen kinderen zou kunnen krijgen.


Dat is een erg moeilijke boodschap om te horen en maakt ongetwijfeld veel emoties in je los. Alles wat vanzelfsprekend leek te zijn, komt nu op losse schroeven te staan: je toekomstbeeld is wazig geworden.


Ik bekijk graag samen met jou (jullie) hoe het nu verder moet. Welke (nieuwe) vragen je hebt, welke alternatieve vormen van ouderschap er bestaan zodat je toch nog mama en/of papa kan worden.

VOOR WIE ONGEWENST KINDERLOOS ACHTERBLIJFT

Je hebt jarenlang de hoop gekoesterd om zwanger te worden en een kindje te krijgen, maar het is (tot op heden) niet gelukt omdat je ‘uitbehandeld’ bent of omdat je als koppel zelf beslist om de behandelingen stop te zetten.


Ook wanneer je beslist dat alternatieve vormen van ouderschap geen optie voor jou/jullie zijn kan het zijn dat je ongewenst kinderloos verder door het leven moet. Je bent niet meer dezelfde persoon als degene die je was voor je een kinderwens had.


Wensouders maken dan ook vaak een identiteitscrisis mee: ze moeten als het ware hun nieuwe ‘ik’ gaan vorm geven en uitzoeken hoe ze hun leven opnieuw zin kunnen geven. Dit is geen gemakkelijke opdracht en vraagt veel moed en energie.


Ik wil samen met jou op pad gaan en uitzoeken hoe je je leven opnieuw zinvol kan invullen.

VOOR WIE ZWANGER IS

Wanneer je na een lange periode van behandelingen eindelijk zwanger bent, is een goede nazorg ook heel belangrijk. Veel vrouwen voelen zich namelijk vaak angstig en geven aan dat ze niet zorgeloos van hun zwangerschap kunnen genieten.


Ik ondersteun je graag tijdens je zwangerschap tot aan de geboorte van je kindje.

Don%E2%80%99t%20let%20go_edited.jpg

WAT BIED IK AAN?

 

INDIVIDUELE BEGELEIDING OF KOPPELBEGELEIDING

Mensen met een kinderwens ondersteunen, begeleiden en informeren tijdens hun soms moeilijke weg naar het ouderschap.
Het doel is om jou opnieuw in je eigen kracht te laten komen. We gaan hiervoor aan de slag met specifieke oefeningen, aansluitend bij je hulpvraag. 

CREATIEF ZORGAANBOD WENSOUDERS

Naast individuele (of koppel) begeleidingen is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het ‘Creatief zorgaanbod voor wensouders’. Dit groepsgerichte zorgaanbod is tot stand gekomen vanuit de idee dat het niet voor iedereen gemakkelijk of evident is om te praten over zijn/haar gevoelens.


Door aan de slag te gaan met verschillende creatieve werkvormen en methodieken (tekenen, schilderen, boetseren, etc.) komt de “ervaring van het doen” zelf centraal te staan.


Je hoeft hiervoor helemaal geen ervaring te hebben met tekenen en je hoeft ook niet creatief aangelegd te zijn. Het gaat namelijk niet om hoe het resultaat eruit ziet, maar hoé je iets maakt en of je er een stukje van jezelf of je gevoelens in kwijt kunt. Het naar buiten brengen van beelden heeft een bevrijdende werking. Het zichtbare beeld vormt een spiegel en geeft je een rijker beeld
van jezelf.

PRAKTISCHE INFO

TARIEVEN

Intakegesprek                                      €65          60'
Individuele sessie                                €55          50'
Koppelsessie                                        €65         50'
Groepssessie                                        €35         90'

EEN AFSPRAAK MAKEN?

Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

LOCATIE

Wensouders kunnen zowel bij mij thuis in Wilsele als in het Therapeutisch Centrum ZET117 in Diest terecht voor een gesprek. Het creatief zorgaanbod voor wensouders vindt enkel plaats in het therapeutisch centrum in Diest.

Linesse                                                      Therapeutisch centrum ZET117

Leibeekstraat 7                                         Zelemseweg 117

3012 Wilsele                                             3290 Diest (Schaffen)

www.linesse.be                                         www.zet117.be

SAMENWERKING

Ik werk nauw samen met huisartsen, gynaecologen, adoptie-en pleegdiensten, fertiliteitscentra, acupuncturisten, osteopaten, etc. Daarnaast ben ik aangesloten bij het Kinderwens Expertise Netwerk en volg ik regelmatig bijscholingen of cursussen om mijn kennis uit te breiden en up to date te houden.