Drawing Kid's

BEELDEND CREATIEVE THERAPIE

Wat is beeldend creatieve therapie?

Beeldend creatieve therapie is een non-verbale ervaringsgerichte therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende technieken uit de beeldende kunst, zoals tekenen, schilderen en boetseren.


Het draait hierbij om de ervaring, om het ‘doen’, om het proces en dus niet om het resultaat. Het proces is gericht op het verkrijgen van inzicht en het stimuleren van ontwikkeling en genezing.


Het doel is om een beter evenwicht te verkrijgen tussen denken, voelen en handelen.

 
Kids Schilderij

VOOR WIE?

 

Voor alle kinderen & jongeren die moeite hebben om hun gevoelens en gedachten onder woorden te brengen. Gevoelens zijn ook maar ten dele te verwoorden, waardoor beeldend creatieve therapie vaak dieper en directer werkt dan de klassieke verbale therapievormen.


Beeldend creatieve therapie kan gebruikt worden bij onder meer lichamelijke en psychische klachten. De hulpvragen kunnen komen vanuit verschillende problematieken: je niet goed in je vel voelen, depressie, burn-out, gedragsmoeilijkheden, ontwikkelingsproblemen, levensvragen, trauma- en rouwverwerking, eetstoornissen, autisme, ADHD, etc.


Om beeldend creatieve therapie te volgen moet je niet creatief aangelegd zijn en is er ook geen ervaring vereist met tekenen/schilderen.

Het schilderen van een Boom

WAT BIED IK AAN?

 

Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken wat de hulpvraag precies inhoudt en wordt de doelstelling van de therapie bepaald.


We bekijken nadien samen welke materialen en welke werkvormen het beste passen bij je hulpvraag. Aan de hand van deze informatie ga ik op zoek naar oefeningen die aansluiten bij je hulpvraag en die jou sterker en gezonder maken zodat je opnieuw in balans komt.


Kinderen en jongeren kunnen naast individuele sessies ook deelnemen aan een groepsaanbod waar ze samen met anderen aan de slag kan gaan. Ze hebben dan de mogelijkheid om hun ervaringen met elkaar te delen indien ze dat willen.


Voor wensouders is er een specifiek Creatief Zorgaanbod (meer info vind je hier).

PRAKTISCHE INFO

TARIEVEN

Intakegesprek                              €65       55'
Individuele sessie                        €55       55'
Groepssessie                               €35       90'

EEN SESSIE BOEKEN

Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

LOCATIE

De beeldend creatieve therapie vindt plaats in het Therapeutisch Centrum ZET117 in Diest.

Therapeutisch centrum ZET117

Zelemseweg 117

3290 Diest (Schaffen)

www.zet117.be